Kurutulmuş soğan, taze soğan kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen ürünün öğütülmüş şeklidir.Taze soğan kurutulmadan önce takribi %91 civarında özünde su ihtiva eder. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir. Kurutma sonucunda takribi 12 kg soğan kullanılarak 1 kg kuru toz soğan elde edilir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün katı maddesi yani özü kalır. Bu sebeple kuru soğan tozu besin değerleri özellikle karbonhidrat, vitamin, lif, protein, yağ gibi oranlar çok yükselmiştir.
Aşağıda kurutulmuş soğan unu üretiminin nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kurutulmuş soğan tozu 0-1 mm: Taze soğan gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulur. Kurutma sonrasında çıkan Kurutulmuş soğan, özel kırma sistemleri ile öğütülerek soğan unu elde edilir.
Kalori322
Toplam Yağ3g
Doymuş Yağ 1.86 g
Kolesterol2mg
Sodyum4186mg
Toplam Karbonhidrat67.6g
Diyet Lif 6g % 24
Şeker ug ~
Protein9g ~
A vitamini 0% • C vitamini % 12
Kalsiyum % 28 • Demir % 6
25 kg Kutu Paket
Soğan kurusu kullanım yerlerinden bazıları şunlardır;
Kuru soğan, et, tavuk, köfte harçlarında,
Tuzlu kraker, cips içerisinde,
Hazır çorbalar içerisinde,
Mantı içerisinde,
Katkılı un içerisinde kullanılabilir.
Soğan tozu firmamızın Satışını yaptığı bir üründür. ucuz, kaliteli kurutulmuş Soğan tozu alımını firmamızdan yapabilirsiniz.
Kuru Soğan tozu fiyatları, stoklarımızda olduğu sürece, her ay aylık fiyat listemizde güncellenmektedir. bilgi@kurucum.com adresine mail atarak güncel TL- kg fiyatını alabilirsiniz. Toptan Soğan tozu kurusu fiyatı almak için veya satın almak için sipariş formunu doldurursanız sizinle irtibata geçeriz. Toptan harici alımlarınız için online sitemiz.kurual.com
Soğan tozunu kutu, paket veya çuvallar ile anlaşmalı nakliyemizla adresinize gönderiyoruz.
Kurutulmuş soğan tozu,
taze ürünün uygun şartlarda gerekli ön işlemlerden geçirilerek
kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma sonucunda kurutulan
üründeki suyun buharlaşması ile ürünün özü kalır ve doğal kuru
soğan içindeki besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze
doğal haline oranla çok yükselir. Aynı miktar taze soğan
tüketmek ile kurutulmuş soğan tüketmek arasında besin değerleri
açısından çok farklılık vardır ama faydalar açısından ise
istisnai durumlar dışında, doğal taze soğan neye iyi geliyorsa
kuru soğan aynı konuda faydalıdır denebilir.
Önemli Bilgi: Ürünün tanıtımında kullanılan görseller, besin değerleri,faydaları ve takribi randıman oranları site ilk hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır. Size gelecek ürün, ürünün cinsinden, hammadde kurutma tekniğinden ve başka unsurlar sebebiyle farklılık gösterebilir.