Kurutulmuş soğan, taze soğan kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen kurutulmuş üründür.Taze soğan kurutulmadan önce yaklaşık %91 civarında özünde su ihtiva eder. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir. Kurutma sonucunda yaklaşık 12 kg soğan kullanılarak 1 kg kuru soğan elde edilir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün katı maddesi yani özü kalır. Bu sebeple kuru soğan besin değerleri özellikle karbonhidrat, lif, vitamin, protein, yağ gibi oranlar çok yükselmiştir. Aşağıda kurutulmuş soğan satışımızdaki farklı çeşitleri bulabilirsiniz.
Kurutulmuş soğan tozu 0-0,5 mm
Kurutulmuş soğan ince granülü 0,5- 1 mm
Kurutulmuş soğan orta granül 1-3 mm
Kurutulmuş soğan iri granül 1-5 mm
Kurutulmuş soğan flakes (ince uzun kesilmiş)
Kalori 322
Toplam Yağ 3 g
Doymuş Yağ 1.86 g
Kolesterol 2 mg
Sodyum 4186 mg
Toplam Karbonhidrat 67.6 g
Diyet Lif 6 g % 24
Şeker ug ~
Protein9g ~
A vitamini 0% • C vitamini % 12
Kalsiyum % 28 • Demir % 6
25 kg Kutu Paket
Kurutulmuş Soğan kullanım alanlarından bazıları aşağıdadır.
Kuru soğan, et, tavuk, köfte harçlarında,
Tuzlu kraker, cips içerisinde,
Hazır çorbalar içerisinde,
Mantı içerisinde,
Katkılı un içerisinde kullanılabilir.
Soğan kurusu firmamızın Satışını yaptığı bir üründür. Ucuz, kaliteli kurutulmuş Soğan alımını firmamızdan yapabilirsiniz.
Kuru Soğan fiyatları, stoklarımızda olduğu sürece, her ay aylık fiyat listemizde güncellenmektedir. bilgi@kurucum.com adresine mail atarak güncel TL- kg fiyatını alabilirsiniz. Toptan kurutulmuş Soğan fiyatı almak için veya satın almak için sipariş sayfamızdan mail atarsanız sizinle irtibata geçeriz. perakende alımlarınız için online sitemiz.kurual.com
Soğan kurusunu kutu, paket veya çuvallar ile anlaşmalı nakliyemizla adresinize gönderiyoruz.
Kurutulmuş soğan, taze ürünün uygun şartlarda gerekli ön
işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma
sonucunda kurutulan üründeki suyun buharlaşması ile ürünün özü
kalır ve doğal kuru soğan içindeki besin değerleri, vitaminler,
etken maddeler, taze doğal haline oranla çok yükselir. Aynı
miktar taze soğan tüketmek ile kurutulmuş soğan tüketmek
arasında besin değerleri açısından çok farklılık vardır ama
faydalar açısından ise istisnai durumlar dışında, doğal taze
soğan neye iyi geliyorsa kuru soğan aynı konuda faydalıdır
denebilir.
Önemli Not: Ürünün tanıtımında kullanılan fotoğraflar, besin
değerleri,faydaları ve yaklaşık fire oranları site ilk
hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır.
Size gelecek ürün, ürünün cinsinden, kurutma tekniğinden ve
başka unsurlar sebebiyle farklı olabilir.